utorok 16. júla 2013

Starý hasič opäť žije. Príspevky, komentáre môžete vkladať kliknutím na tento text.

Vážení kolegovia hasiči, záchranári a priatelia.
Týmto by som Vás chcel privítať na staro-novom web-portali “hasic.sk”, ktorý je tu opäť pre Vás. Očakávam, že po niekoľko mesačnom výpadku stránky, tu opäť zaznie otvorená diskusia o hasičskej problematike, Vašej práci a odborných poznatkoch. Verím, že toto nove diskusné fórum bude slúžiť len dobrej veci, kde si budete môcť vymieňať poznatky zo zásahov, čo vytvorí zázemie, na prehlbovanie Vašich vedomosti z oblasti hasičiny a zdokonaľovanie vašej prace.
Želám Vám veľa šťastia a konštruktívnych nápadov…
S pozdravom,
Marcel Juhas
V minulosti: roky (1993-1996) Starší Požiarnik, MPZ-Kosice,
V súčasnosti: roky (od 2005-súčasnosť)
Sr. Fire Plans Reviewer /Fire Inspector
Office of the Fire Marshal
Florida, U.S.A
E-mail: marcel@hasic.sk
admin: stary.hasic.sk

264 komentárov:

«Najstaršie   ‹Staršie   201 – 264 z 264
Anonymný povedal(a)...

počítajú podľa NV SR č. 498/2013

Anonymný povedal(a)...

... no veru výmer máme, síce koniec januára,ale máme. Nebojme sa oni vedia ako vyrátať mzdu, to by mali veeeľky problém vyrátať podľa tab. pred 1.1.2014

Anonymný povedal(a)...

www.ozzh-sk.webnode.sk , tam najdes kontakty a email na odbory.....

Anonymný povedal(a)...

Zatiaľ sa dohadujeme čo budeme riešiť. Ešte ani naše odmeny za túto nanajvyš prospešnú robotu sme si nestanovili. Takže čakajte

Anonymný povedal(a)...

Som nesmierne rád, že dnes vo večerných správach SR bol príspevok pána prezidenta DHZ o kreovaní jednotiek dobrovoľných hasičov, ktorí budú nasadzovaní s profesionálmi pri povodniach a veľkých lesných požiarov. Ešte by bolo dobre doladiť aj nasadenie väzňov pri takýchto udalostiach (nejaké informácie v minulosti sa objavili). Ja osobne by som doporučoval týchto omylom nespravodlivo odsúdených nasadil v prípadoch, keď pôjde o majetok poslancov a členov vlády.

Anonymný povedal(a)...

Denným z prezidia skrátili pred vianocami a silvestra pracovnu dobu o dva x dve hodiny. Ale keby sme to čítali dobre tak možno mali o 12 tej končiť aj zmenovi.

Anonymný povedal(a)...

Jednotky dobrovoľných hasičov sú rovnaké ako jednotky hasičov z firiem alebo HaZZ. Rozdiel je iba v ich zriaďovateľovi, nie v ich povinnostiach a poslaní.

Anonymný povedal(a)...

Otázka znie,ako je ošetrený výstrojný poriadok. V priebehu troch rokov hasiči nedostali čo sa týka výstrojného poriadku skoro nič. To asi znamená ,že si zamestnávateľ to ,čo mal nesplnil. Kam putujú ušetrené finančné prostriedky za nezrealizovanie nákupov.Má zamestnanec za prepadnuté body vo výstrojnom ,nárok na preplatenie?

Anonymný povedal(a)...

http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/785626-galka-zaujima-ci-pred-nitrianskym-barom-neutocil-aj-hasic/

Anonymný povedal(a)...

Páni admini. Fórum sa stáva neprehľadným. Je možné s tým niečo urobiť? Na začiatok aspoň zmeniť poradie príspevkov - nové hore. Bola by škoda to "zakopať" pre neprehľadnosť.

Anonymný povedal(a)...

tak co hasici, prezident nam dal novu emailovu adresu.... na rovinu..... aby vedel ....na rovinu,,,, ako to vlastne v zbore je, a nie len to , co mu povedia a hlavne prikraslia riaditelia.

Anonymný povedal(a)...

No ak nevie ako to vlastne v zbore je potom nemá čo robiť v HaZZ. Spoliehať sa na to čo povedia vriťolezci je úbohosť.

Anonymný povedal(a)...

No asi nevie,ked to co rozprava sa mi zda ako keby nehovoril o SR ale o celkom inej krajine..... "penazi mame tolko,co sme esze nemali, nove auta uz su na ceste, zasahove odevy,lahke,tazke su na skladoch"......a to ze chalani chodia v roztrhanych veciach a na nochach maju botasky......tak asi vazne nevie co sa deje na jednotkach.

Anonymný povedal(a)...

Chlapci by si skutočne mali zašiť gate a nebehať s holými pipíkmi. Botasky si môžu vymeniť za papuče, sú pohodlnejšie.
V inej krajine dostávajú zamestnanci príplatok na ošatenie a do práce nastupujú vyzbrojení a vystrojení ako sa patrí.
Alebo sú na úrade práce. Bezpečnosť pri práci je u záchranárov na prvom mieste. Aby ich nebolo treba zachraňovať.

Anonymný povedal(a)...

http://www.topky.sk/cl/100535/1378021/Parlament--Poslanci-zazili-utok-neznamej-zeny

Anonymný povedal(a)...

Žiadam predsedu NR SR a poslancov NR SR, aby okamžite vymenili tento nevďačný národ za iný.
Fuj, na taký ľud.

Anonymný povedal(a)...

Zatiaľ sme si stanovili platy a teraz sa bavíme o prc. náplni. Činnosť začneme vyvíjať od januára roku 2018. Potrebujeme rozšíriť členstvo. Z tých odborárskych 1400 €/mesiac sa predsa nedá vyžiť

Anonymný povedal(a)...

http://hasici-zsr.szm.com/
na zamyslenie :/

Anonymný povedal(a)...

Zase raz štát prerobil. Dal sanitky lacnejsiemu (Fuck) a on si vola dobre ze nie na 50 kg pacientov hasicov. Vraj sú v ohrození života a nadrozmerni. A tak sme € ušetrili a prideme o 5. Ako by si odtahovka kupila trabant a tvrdila že osobak je nadrozmerny. Alebo je to už skúšanie kolko Fuck ušetrí keď preberie aj hasicov a prepusti sanitakov. Doktor pojde sam osobakom a nosiť budu hasiči.

Anonymný povedal(a)...

Od 15.06.2011 je ucinne nariadenie MV SR o rovnosate prislusnika HaZZ.V zmysle metodickeho usmernenia z 11-2011 bolo prislusnikom za nedodane vystr. suc. migrovane konto. V zmysle zakona o HaZZ si prislusnik uplatni narok na nepenazne plnenie do 24 mesiacov od vzniku naroku inak mu konto zanikne. Pod uplatni sa rozumie, ze si zalozi ziadanku t.z. prejavi volu byt ustrojeny v zmysle nariadenia.

Anonymný povedal(a)...

Tak tu skapal pes

Anonymný povedal(a)...

ahoj, ako ste spokojní s vystrojavaním a kvalitou nových staničných uniforiem vz 1?

Anonymný povedal(a)...

Vystrojovanie je chaos a bordel.
Kvalita je šmejd.

Anonymný povedal(a)...

Aj na vašich staniciach žijete horšie ako vezni,za dvadsať rokov služby priestory HS nevideli maliara a už keď som nastúpil steny boli čierne od vyfukovych splodin z garaze.Niektory mi odpoviete prečo som za ten čas nevymaloval.No preto lebo každý rok sú vyhradené finacne prostriedky na takéto účely.Ja som ešte neoocul aby si denný sami niečo urobili,vždy vyuzili hasicov.A o nabytku,podlahe,osvetleni ,opadaj omietke sa radšej ani nevyjadrim.

Anonymný povedal(a)...

To je tiež otázne a uvidí sa čo prax prinesie. Školenia tiež niečo stoja, do techniky tiež treba čo to a keďže náš milý štát nechal padnúť obce finančne na hubu uvidí sa. Ono časom keď si to prerátajú tak možno zistia že prof. hasič ich zas tak moc nestojí na to akú má zodpovednosť ;)

Anonymný povedal(a)...

http://www.rokovania.sk/Rokovanie.aspx/BodRokovaniaDetail?idMaterial=23431

Anonymný povedal(a)...

Návrh na vymenovanie plk. JUDr. Alexandra Nejedlého, prezidenta Hasičského a záchranného zboru do hodnosti generála sa predkladá v súlade s ustanovením čl. 102 ods. 1 písm. h) Ústavy Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov a § 34 a § 38 zákona č. 315/2001 Z. z. o Hasičskom a záchrannom zbore v znení neskorších predpisov.

Vzhľadom na to, že menovaný má výnimočnú rovnošatu, prislúcha mu aj výnimočná hodnosť.
Očakáva sa, že všetci plukovníci budú terazky generálmi.
Aj vy nosíte v torbe generálsku húl, tak hlavy vzhúru.

Anonymný povedal(a)...

Dobrý deň VD, vojaci aj policajti si vybojovali starobné dôchodky, aj 3 roky dozadu, hasiči vraj neboli v ll. kategórii funkcii a preto nemáme nárok na skorší odchod do dôchodku. Toto som našiel na stranke vojakov. Chytí sa niekto toho aj od hasičov? Veď je v zbore veľa ľudí s titulom JUDr, alebo sú hasiči zase 5 koleso vo voze? Prosím VD o komentáre.

"Hasičský a záchranný zbor:

Naši kolegovia z radov HaZZ začínajú mať čiastočne obdobné problémy so Sociálnou poisťovňou pri priznávaní dôchodkových dávok. Pred ich zaradením do osobitného poistného systému pracovali prevažne v II.pracovnej kategórii. Zákon č.100/1988 Zb.neumožňoval nižší vek odchdodu do starobného dôchdoku pre II.pracovnú kategóriu na rozdiel od II.kategórii funkcií. Ale Sociálna poisťovňa začala robiť “nadprácu” a pri priznávaní dôchodkových dávok príslušníkom HaZZ vôbec neberie do úvahy dobu zhodnotenú pre ich výsluhový dôchodok. Tu nestačí poukazovať na judikáty a prílušné zákony, znovu to vyžaduje zapojiť kovaných advokátov a podávať žaloby na príslušné Krajské súdy (Najvyšší súd SR) a preraziť cestu pre ostatných žiadateľov, tak ako to dosiahli vojaci a policajti spolu so ZVJS".

Anonymný povedal(a)...

už asi skončil

Anonymný povedal(a)...

Kto skončil ?

Anonymný povedal(a)...

kedy sa začne prijímať do zboru?

Anonymný povedal(a)...

Dobrý deň, tak na túto stránku nechodia vyslúžilci alebo je im všetko jedno? Pochváľte sa ako ste dopadli v SP ak ste dávali žiadosti o straobný dôchodok.

Anonymný povedal(a)...

do HaZZ sa dostanú len známi známych.. ale nádej zomiera posledná, držím ti palce. Rene

Anonymný povedal(a)...

Odmeny budú?

Anonymný povedal(a)...

Budú, ale nie pre hasičov.

Anonymný povedal(a)...

Policajtom minister sľúbil v mesiaci júl

Anonymný povedal(a)...

Je to preto, lebo chránia Carlosa Raya "Chucka" Norrisa a doprevádzajú slávne osobnosti po metropolách ako je Strážske, okres Michalovce, kraj Košice. Vivat Slovakia, kolíska naša.

Anonymný povedal(a)...

tu nezdochol len pes, ale aj blchy v jeho kožuchu

Anonymný povedal(a)...

žiaľ je to veľmi smutné, čo sa deje...

Anonymný povedal(a)...

Dobrý deň, ešte stále na túto stránku nenarazili hasiči na dôchodku? To máme také vysoke VD, že nechceme od SP ani cent? Alebo bolo lepšie niekedy deliť sa na suchých a mokrých? Teraz sa ozvite.

Anonymný povedal(a)...

čo sa deje...?

Anonymný povedal(a)...

Dejú sa hrozné veci. Generál povyšuje za čestného podpráporčíka telesno-duševne chorého mládenca, ktorý túži byť hasičom. A celý zbor mu pritom asistuje...... Soudruzi, jdu blejt.

Anonymný povedal(a)...

Serus vedel by mi niekto poradit chcel by som prejst do ineho kraja ako postupovat som zasahovi

Anonymný povedal(a)...

daj si ziadost o prelozenie.... ale len ak je v tom kraji kde chces ist volne miesto... prestuduj zakon 315....ale aj posledné novely

Unknown povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.
Unknown povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.
Anonymný povedal(a)...

k**vám patrí svet. Bohužiaľ je ich viac a stále sa hrabú vyššie.

Anonymný povedal(a)...

bananistan cely has zbor

Anonymný povedal(a)...

Neviete chlapi čo sa deje na KR v PO nebudú sa tam robiť nejaké personálne zmeny napr výmena Kr Riaditela ? Nova krv by tam bodla ??

Anonymný povedal(a)...

http://www.cas.sk/clanok/298817/skandal-v-hasicskom-zbore-maju-nam-zachranovat-zivoty-ich-vystroj-je-v-katastrofalnom-stave.html/?utm_source=cas.sk&utm_medium=zona-hp&utm_content=box-%C4%8Das.sk-hp&utm_campaign=cross

Anonymný povedal(a)...

Radšej v Nitre

Anonymný povedal(a)...

Objavili Ameriku - veď to tak funguje už niekoľko rokov - a ešte asi dlho bude.

Anonymný povedal(a)...

Zmena nastala, servis mokrým hasičom poskytuje centrum podpory. Ak niečo chcete, obráťte sa na ESO. Guľové !

Anonymný povedal(a)...

Zdravím vykonávajú sa aj u hasičov drogové testy? Ak áno tak kedy ake a či a u zásahovych a nezasahovych vďaka za pochopenie

Anonymný povedal(a)...

http://aktualne.atlas.sk/policajti-budu-testovat-vodicov-na-drogy-v-terene/dnes/doprava/

Anonymný povedal(a)...

http://www.boz.sk/88-aktuality/186-jednoduche-multidrogove-testy-pre-zistenie-pozitia-drog

Anonymný povedal(a)...

Môžte mi poradiť že s kým sa mam poznať aby ma pretlačil do zboru?? Pokúšam sa o to už 4 roky a nepretlačil ma tam nikto. A to sa o to snažil aj celkom vplyvný SMER-ák.

Anonymný povedal(a)...

to odrezanie vojaka bolo za armadnych predpisov nie hasičských.. sa som inštruktor lezcov a nikdy som nerezal lano aj ked som lietal na vrtulniku.. tak nešírime paniku ked nevieme :)

Anonymný povedal(a)...

CAVTE PROSIM VAS VIE NIEKTO CI PRIJIMAJU NOVYCH V PO KRAJI ? POKIAL VIEM PAR MIEST JE VOLNYCH

Anonymný povedal(a)...

Napríklad v ZA kraji tiež viem o volných miestach a žiadosti o prijatie zamietaju stále. Miesta su všade, ale len pre tých čo maju dobru známosť.

Anonymný povedal(a)...

Ja mám taký pocit, že už ani tie známosti nepomôžu. Načo sa potom robia skúšky do zboru keď nikoho nevezmú. Fakt silná motivácia pre mladých toto.

Anonymný povedal(a)...

Ja som napríklad za 3 roky poslal 5 žiadosti a všetky mi zamietli bez zdôvodnenia. Ono ked su neni volné miesta to je jedná vec, s tym nikto nič neurobí. Ale druhá vec je keď miesta sú a nerozhoduje vzdelanie, psychický stav a fyzický stav, ale kto ma lepšie páky.

Anonymný povedal(a)...

Júúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj,už je to túúúúúúúúúúúúúúúúúúú.

Anonymný povedal(a)...

serus ludia da sa aj normalne prezit s platmi hasicskymi ? lebo ten nastupny je KATASTROFA ,,,, ako ste vy natom ?

«Najstaršie ‹Staršie   201 – 264 z 264   Novšie› Najnovšie»